top of page
Search
  • Δάφνη Κουρκουνάκη

Κύκλος Νέας Σελήνης στον Αστρικό Δίδυμο: Θεραπεία του σχίσματος μεταξύ Θηλυκού και Αρσενικού


Ο κύκλος Νέας Σελήνης στον Αστρικό Δίδυμο έχει να κάνει με τη θεραπεία του σχίσματος μεταξύ της Θηλυκής και Αρσενικής μας ενέργειας. Πάνε μόνο μερικές μέρες που έχει ξεκινήσει και νιώθω ήδη τη δύναμη της πρόσκλησής του.

Για όσους από εσάς είστε "φρέσκοι" σχετικά με αυτό το θέμα αναφέρω μερικές από τις ιδιότητες / αξίες που σχετίζονται με κάθε από αυτές τις δύο αντίθετες / αλληλοσυμπληρούμενες ενέργειες: Οι Αρσενικές ιδιότητες συμπεριλαμβάνουν τη συνείδηση, τη λογική, το σθένος, την απόκλιση, το φως. Η Αρσενική αρχή ενδιαφέρεται για τη λειτουργία και το κατόρθωμα και ψάχνει την ελευθερία και την κενότητα, οδηγείται από τον Νου. Οι Θηλυκές ιδιότητες συμπεριλαμβάνουν την ενδοσύνδεση, τη διαίσθηση, την ομορφιά, την σύγκλιση, το σκοτάδι. Η Θηλυκή αρχή ενδιαφέρεται για το αίσθημα και τις σχέσεις και ψάχνει την οικειότητα και την πληρότητα, οδηγείται από το Συναίσθημα.

Ο τρόπος με τον οποίο η κουλτούρα μας μας διδάσκει να αντιμετωπίζουμε κάθε τύπο αντιθέτων ιδιοτήτων συμπεριλαμβάνει την επιλογή της μίας εις βάρος της άλλης. Για παράδειγμα η κοινή πρακτική μας δείχνει ότι τα υψηλά κατορθώματα πάνε χέρι χέρι με τη διακινδύνευση των προσωπικών σχέσεων.

Οι ενέργειες της Νέας Σελήνης στον Δίδυμο καθιστούν ικανή τη θεραπεία του εν λόγω σχίσματος. Το πως αυτό διεκπεραιώνεται όμως είναι ένα μυστήριο και χρειάζεται να είμαστε προετοιμασμένοι να διεισδήσουμε σε αυτό με ανοικτότητα και θάρρος. Ο Ερμής, ο πλανήτης που σχετίζεται με τον αστερισμό του Διδύμου είναι ο Ιερός κατεργάρης. Υπηρετεί σαν οδηγός στον κάτω κόσμο, είναι ο μόνος θεός που μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα μεταξύ των δύο κόσμων – του Πάνω και του Κάτω. Είναι φορέας σοφίας και είναι άτακτος, παιχνιδιάρης, δημιουργικός· παραβιάζει τους κανόνες.

Γίνεται ολοένα και πιο εμφανές ότι η παραδοσιακή "ευθύγραμμη" σκέψη και οι βραχυπρόθεσμες προσεγγίσεις επίλησης προβλημάτων που μέχρι τώρα εφαρμόζαμε δεν μπορούν να απευθυνθούν στις παρούσες παγκόσμιες προκλήσεις. Το ίδιο ισχύει όσον αφορά τις προσωπικές μας προκλήσεις. Ίσως οι προσεγγίσεις που στο παρελθόν λειτουργούσαν με συνέπεια στη ζωή σου, τώρα πια συνειδητοποιείς ότι δεν λειτουργούν. Χρειάζεται να πράξουμε δημιουργικά. Χρειάζεται να παραβιάσουμε κανόνες, όχι απερίσκεπτα αλλά με σκοπό και σύνεση. Πρέπει να μάθουμε να λαμβάνουμε υπ' όψην και τον νου και την καρδιά μας ακόμα και αν υποδεικνύουν αντίθετες κατευθύνσεις.

Θυμάμαι ένα μικρό περιστατικό από τη ζωή μου πριν ένα χρόνο (επίσης κατά τη διάρκεια του κύκλου του Διδύμου) όπου είχα λίγες ώρες να εκπληρώσω πολλά σημαντικά και επίγοντα πράγματα – το οποίο μου φαίνονταν ακατόρθωτο. Άρχισα να καταβάλλομαι από άγχος και απλά ήθελα να βρω κάπου να κρυφτώ. Η μέχρι πρότινος συνήθεια μου ήταν η βιάση να προλάβω εφαρμόζοντας πολύ πείσμα μεν αλλά οδηγούμενη από άγχος δε. Όμως σε αυτή την περίπτωση σε μία στιγμή επενέβη η Θεία χάρη: Πήρα το αυτοκίνητο και πήγα για μια βουτιά στη θάλασσα στα πεταχτά. Αποδείχτηκε σωτήρια επιλογή. Ξεκαθάρισε η σκέψη μου και αντιμετώπισα τις προκλήσεις μου με ευκολία αλλά και χαρά. Η επιλογή να πάω στη θάλασσα όταν το πρόβλημά μου ήταν η έλειψη χρόνου ήταν τελείως έξω από τις συνήθειες μου μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Αυτή τη φορά ήρθα πολύ κοντά στο να μη γράψω το παρών μπλογκ... Πριν τον προηγούμενο κύκλο Νέας Σελήνης στον Ταύρο ξεκίνησα να "παίζω" με την ιδέα να γράψω μία σειρά μπλογκ εμπνευσμένα από τις ενέργειες κάθε κύκλου. Ήθελα να γράψω με βάση την εμπειρία μου και όχι με βάση των γνώσεών μου σχετικά με αυτές τις ενέργειες. Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο πρόσφερε την τέλεια ευκαιρία γι αυτό το σκοπό καθώς συνέβει δύο φορές. Μπόρεσα να χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου από τον πρώτο κύκλο για να ετοιμάσω το μπλογκ πριν αρχίσει ο δεύτερος. Όμως καθώς πλησίαζε η Νέα Σελήνη στον Δίδυμο αισθανόμουν χαμένη σε σχέση με το περιεχόμενο του καινούργιου μπλογκ. Σχεδόν παράτησα την ιδέα να γράψω κάτι όταν ήδη είχε περάσει η μέρα που συνέβει η Νέα Σελήνη. Μέχρι που σκέφτηκα... για περίμενε, ο κύκλος διαρκεί 4 βδομάδες άρα ποιος λέει ότι πρέπει να είναι έτοιμο τη συγκεκριμένη ημέρα; Αυτή καθεαυτή η απόφαση να γράψω το μπλογκ έτσι κι αλλιώς αποτέλεσαι και την έμπνευση του περιεχομένου.

Και στις δύο εμπειρίες που περιγράφω εδώ, χρειάστηκε να δράσω δημιουργικά και να παραβιάσω "κανόνες" που είχα κατασκευάσει. Έπρεπε να λάβω υπ' όψην μου και το περιέχομενο του νου και της καρδιάς μου χωρίς να ταυτιστώ με κανένα από τα δύο.

Υιοθέτισε τις ενέργειες του Ερμή συνειδητά μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη. Ρίξε μια ματιά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις σήμερα και παρατήρησε που βρίσκεται το "σχίσμα". Λέει ο νους σου ένα πράγμα και η καρδιά σου άλλο; Διάθεσαι χρόνο να συλλογιστείς πριν ανταποκριθείς ή αντιδράσεις σε κάποιο από τα δύο. Κάνε κάτι που δεν θα έκανες φυσιολογικά, αιφνιδίασε τον εαυτό σου. Επέμεινε στην καινούργια σου επιλογή, θα σε ανταμείψει.

Με ευλογίες μέχρι την επόμενη φορά,

Δάφνη

**Διαβάστε για την Αστρολογική εποχή του Διδύμου και πως σχετίζεται με τον κύκλο της Νέας Σελήνης εδώ


4 views0 comments
bottom of page