top of page
Search
  • Writer's pictureΔάφνη Κουρκουνάκη

Κύκλος Νέας Σελήνης στον Αστρικό Δίδυμο: Συμφιλίωση Ελευθερίας και περιορισμού


Ο τρέχων κύκλος της Νέας Σελήνης που ξεκίνησε χθες (και διαρκεί περίπου τέσσερις εβδομάδες) στον αστρικό Δίδυμο μας καλεί να θεραπεύσουμε τον διχασμό μεταξύ του αριστερού και του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου μας - την διχασμό μεταξύ γραμμικής και δημιουργικής σκέψης, μεταξύ της ικανότητάς μας να συλλογιστούμε και της διαισθητικής ικανότητα.


Κατά τη διάρκεια του κύκλου του Ταύρου που μόλις τελείωσε είχαμε την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε την αξία της ουσίας μας και να ευθυγραμμίσουμε τις ενέργειές μας ανάλογα ή τουλάχιστον αισθανθήκαμε έντονα την επιθυμία και την ανάγκη να κάνουμε ακριβώς αυτό.

Ο νέος κύκλος στο Δίδυμο μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε πέρα από την ορθολογική μας ικανότητα: Τώρα που έχουμε ευθυγραμμίσει τις ενέργειές μας με την επιθυμία μας να αξιολογήσουμε και να εκτιμήσουμε βαθύτερα τον εαυτό μας, καλούμαστε να ενισχύσουμε την πίστη μας στην εγγενή μας αξία και να κάνουμε ένα άλμα πέρα από αυτό που μπορούμε να κατανοήσουμε ορθολογικά. Έτσι μαθαίνουμε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε δεν είναι πάντα ευκαιρίες επίλυσης προβλημάτων, αλλά μπορούν να μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε και να κάνουμε δημιουργικά βήματα προς το όραμά μας.

Συγκεκριμένα, κατά τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, μας ζητείται να συνδυάσουμε δύο φαινομενικά ασυμβίβαστες ενέργειες: αυτήν της Ελευθερίας (που σχετίζεται με τους Δίδυμους και την θεραπευτική ευκαιρία να κινηθούμε πέρα από τη δυαδικότητα, πέρα από το διχασμό του αριστερού και του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου μας) και αυτή του Περιορισμού ( που σχετίζεται με τον Αιγόκερω). Διαβάστε την αστρολογική μου έκθεση παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις συγκεκριμένες ενέργειες αυτής της Νέας Σελήνης. Εάν θέλετε να ανακαλύψετε πώς να πλοηγήσετε καλύτερα στις ενέργειες αυτού του κύκλου, δημιουργώντας διαχρονική αλλαγή στη ζωή σας επικοινωνήστε μαζί μου για να κλείσετε μια συνεδρία life coaching.

Αστρολογική Έκθεση της Νέας Σελήνης στους Διδύμους

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Ένας χορός πραγματοποιείται ανάμεσα στις ενέργειες των Διδύμων (έχουμε τον Ήλιο, τη Σελήνη και τον Ερμή εδώ) και του Αιγόκερω (όπου έχουμε τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και τον Δία). Ο Δίδυμος αγαπά την ελευθερία, ξεπερνά τη δυαδικότητα και τον ορθολογισμό, είναι η Δημιουργική Μούσα, η ενέργεια είναι μαγική και νεανική. Στην μη υγιή του έκφραση χάνεται στη σκέψη και την ανησυχία, εισχωρεί επιφανειακά στα πράγματα και δεν δεσμεύεται από φόβο ότι θα χάσει την ελευθερία του. Ο Αιγόκερως από την άλλη πλευρά είναι μεθοδικός, οικοδόμος δομών και λατρεύει την ολοκλήρωση. Στη μη υγιή έκφρασή του, προσκολλάται στους τρόπους του και περιορίζεται, υπερβάλλει με την εργασία χωρίς απόλαυση και οδηγείται από την τελειότητα. Τα δύο σύνολα ενεργειών (Αιγόκερως και Δίδυμοι) δεν μπορούν να συμβιβαστούν με λογικό τρόπο. Ωστόσο, αυτή η Νέα Σελήνη μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε ακριβώς αυτό: να προχωρήσουμε πέρα από τη γραμμική προσέγγιση του ορθολογικού νου μας και να ανοίξουμε στο δημιουργικό δυναμικό που βρίσκεται μέσα στον χορό μεταξύ των δύο αυτών ενεργειών.

Ο Κρόνος εξακολουθεί να είναι οπισθοδρομικός στον Αιγόκερω και σε ασυμφωνία με τον Ήλιο και τη Σελήνη στους Δίδυμους. Μπορεί να χρειαζόμαστε και να στοχεύουμε για περισσότερη ελευθερία, αλλά υπάρχει ένα κόστος για να το πετύχουμε: χρειάζεται να αναλάβουμε περισσότερη ευθύνη και τα βήματα για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος δεν είναι άμεσα ή οικεία - σε σημείο που μπορεί να αισθανόμαστε ότι πρέπει να πετύχουμε το αδύνατο. Το να προχωρήσουμε μπροστά θα απαιτήσει από εμάς να ρισκάρουμε και να δημιουργήσουμε νέες δομές προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ο Δίας και ο Πλούτωνας είναι σε σύνδεσμο στον Αιγόκερω και είναι και οι δύο είναι οπισθοδρομικοί. Προσκαλούμαστε να μεταμορφώσουμε τις πεποιθήσεις μας γύρω από αυτό που είμαστε ικανοί να επιτύχουμε καθώς και τους τρόπους μας σε σχέση με την επίτευξη των στόχων μας. Μας ζητείται επίσης να γίνουμε πιο διορατικοί από το να αφήσουμε παρελθούσες εμπειρίες (όπως παρελθόντες αποτυχίες και περιορισμούς σε σχέση με αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε τώρα) να μπουν στο δρόμο μας.

Πρέπει πραγματικά να προσέξουμε να μην εγκλωβιστούμε στην προσπάθεια να επιλύσουμε την κατάσταση μέσω ορθολογικής, γραμμικής σκέψης. Η παρούσα πρόκληση είναι για να γίνουμε δημιουργικοί. Ο κίνδυνος είναι να χαθούμε στην υπερβολική σκέψη και ανάλυση καταστάσεων που δεν μπορεί να επιλύσει ο νους μας (η ανθυγιεινή έκφραση των Δίδυμων).

Ο Ερμής που βρίσκεται σε οπισθοδρόμηση στους Διδύμους μας στηρίζει να αποκτήσουμε πρόσβαση στο δημιουργικό μέρος του εγκεφάλου μας και ταυτόχρονα σχηματίζει τρίγωνη όψη με την Δήμητρα στον Υδροχόο ζητώντας μας να θρέψουμε το όραμά μας. Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να συνδεθούμε με το όραμά μας και να προσδιορίσουμε τις νέες δομές που πρέπει να εφαρμόσουμε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουμε και απολαμβάνουμε τη διαδικασία!

Ο Άρης βρίσκεται στους Ιχθείς ενώ είναι σε δεσμό με τον Ποσειδώνα (ο οποίος όμως βρίσκεται στον Υδροχόο) καθώς σχηματίζει τετράγωνη όψη με τον Ήλιο και τη Σελήνη. Αυτό το τετράγωνο μας προειδοποιεί για την τάση μας να ενεργούμε παρορμητικά όταν είμαστε παγιδευμένοι στον κύκλο ανησυχίας και γραμμικής σκέψης. Ενώ ο συνδυασμός του Άρη στους Ιχθείς σε συνδυασμό με τον Ποσειδώνα καλεί για εμπνευσμένη, διαισθητική δράση που πηγάζει από το όραμά μας για το μέλλον.

Μην αφήσετε τις αντιληπτές δυσκολίες να αφαιρέσουν τη διασκέδαση από την εμπειρία της δημιουργικής σας διαδικασίας. Η δημιουργική διαδικασία δεν είναι γραμμική ή ευθεία. Είναι καιρός να εμπιστευτείτε το όραμά σας, να τιμήσετε ποιοι είστε και την αξία που προσφέρετε. Όσο περισσότερο στηρίζετε τον εαυτό σας με αυτόν τον τρόπο, τόσο πιο αβίαστος γίνεται ο δρόμος προς τη μεγαλύτερη ελευθερία που επιθυμείτε - ανεξάρτητα από το πόσο άγνωστος μπορεί να είναι.

Ευλογίες για υπομονετική οικοδόμηση προς μεγαλύτερη ελευθερία, Δάφνη

22 views0 comments
bottom of page